ГоловнаПолітика

Тюремники відправили Тимошенко лікуватися без її згоди

Захисників Тимошенко не було під час її госпіталізації.

Тюремники відправили Тимошенко лікуватися без її згоди

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не давала письмової згоди на госпіталізацію до Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" в Харкові.

Про це сказав начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Євген Бараш.

"Письмової згоди не надавалося", - сказав він.

Бараш підкреслив, що, відповідно до чинного законодавства, "немає необхідності отримання письмової згоди для проведення лікування ув'язнених".

За його словами, захисників Тимошенко не було під час її госпіталізації.

Бараш також зазначив, що стан здоров'я екс-прем'єра не вимагав термінової госпіталізації, проте у зв'язку з письмовими проханнями засудженої про необхідність початку лікування, які вона подавала раніше, було вирішено госпіталізувати Тимошенко.

За словами Бараша, Тимошенко госпіталізували до лікарні "Укрзалізниці" в Харкові вчора близько 21.00 автомобілем швидкої медичної допомоги.

На питання, чи дала екс-прем'єр-міністр усну згоду на госпіталізацію до лікарні "Укрзалізниці", Є. Бараш прямо не відповів.

Як раніше повідомляли, за даними Державної пенітенціарної служби України, Тимошенко "20 квітня ввечері, після ознайомлення з висновком німецьких лікарів, висловила бажання розпочати лікування в клініці, яка була запропонована для початку її реабілітації в Харкові".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram