ГоловнаПолітика

15 травня можу вийти на волю, - Тимошенко

Юлія Тимошенко вважає, що в Україні немає Вищого спеціалізованого суду.

15 травня можу вийти на волю, - Тимошенко

Колишній прем'єр-міністр, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко не вірить, що Вищий спеціалізований суд самостійно ухвалює рішення.

Про це вона заявила в інтерв'ю ZN.ua.

На питання про те, яким буде 15 травня рішення Вищого спецсуду щодо касації на вирок, Тимошенко відповіла: "О, які високі і красиві слова - Вищий спеціалізований суд, касація, заключне рішення!.. Усе це - метафори. У нас, в Україні, ніколи цього реально не було. А зараз - і поготів. У нас не Вищий спеціалізований суд, а рідний брат генпрокурора Пшонки; не касація, а профанація; не заключне рішення суду, а результат міжнародного тиску на Януковича для припинення агресії проти опозиції".

Окрім того, лідер "Батьківщини" повідомила: "Дотиснуть - 15 травня я буду на волі. Не дотиснуть - то обидва Пшонки зроблять так, як скаже Янукович".

Як сказала Юлія Тимошенко, вона буде "сподіватися на рішення Європейського суду з прав людини, перемогу на парламентських виборах і організовані дії українців заради захисту свободи і життя". "Але що абсолютно точно можу сказати: незалежно від того, на волі я чи тут, за ґратами, я не дам нікому перетворити Україну на темну вотчину вітчизняної "Коза Ностри", - заявила екс-прем'єр-міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram