ГоловнаСвіт

Аннан: "У Сирію потрібно скерувати 300 спостерігачів"

Спостерігачі допоможуть припинити насильство в Сирії

Аннан: "У Сирію потрібно скерувати 300 спостерігачів"
Фото: novostimira.com.ua

ООН відправить 300 спостерігачів у Сирію, щоби спробувати припинити хвилю вбивств і насильства, яку не зміг зупинити мирний план ООН.

Про це повідомляє Reuters у п'ятницю, 20 квітня, з посиланням на спецпосла ООН і ЛАД у Сирії Кофі Аннана.

Офіційний представник Аннана Ахмад Фаузі повідомив, що семеро беззбройних спостерігачів ООН уже перебувають у Сирії, стежачи за перемир'ям, а повна передова група з 30 осіб повинна бути розпочати діяльність у найближчі тижні. Також уже почали підготовку до прибуття ще 300 спостерігачів, роботу яких, як він сподівається, ООН затвердить у найближчі два-три дні.

"Ми готуємося до розгортання (місії), бо відчуваємо, що це станеться рано чи пізно, це має статися. Ситуація на місці (в Сирії), як відомо, не дуже хороша. Це дуже крихке перемир'я, кожного дня є жертви, щодня відбуваються зіткнення. Ми повинні зробити все можливе, щоб запобігти вбивствам, насильству в усіх його проявах", - сказав Фаузі на брифінгу в Женеві.

Нагадаємо, раніше Генсек ООН Пан Гі Мун у доповіді про перебіг роботи в четвер сказав, що Сирія не повністю вивела свої війська і важке озброєння з міст, узгоджених у рамках мирного плану Аннана - покласти край насильству в країні. Він рекомендував збільшити кількість спостерігачів до 300.

"Як і у всіх миротворчих операціях ООН, спостерігачам потрібна підтримка, в тому числі транспорт, комунікаційне обладнання та медикаменти. Все, що може допомогти в такій складній і небезпечній роботі. Тільки-но Радбез (ООН) затвердить резолюцію, яка дозволить відправити 300 спостерігачів, ми будемо готові до розгортання дуже швидко", - зазначив Фаузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram