ГоловнаПолітика

Янукович протистоїть імперіалістичним планам Путіна, - Freedom House

Київ вагається між євразійським нездужанням і амбівалентною Європою.

Янукович протистоїть імперіалістичним планам Путіна, - Freedom House

Президент Віктор Янукович старанно протистоїть планам прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна встановити контроль на пострадянському просторі.

Про це американському виданню The Washington Post заявив представник міжнародної правозахисної організації

Freedom House, віце-президент Атлантичної ради США Деймон Вілсон.

Вілсон наголосив, що український уряд проводить суперечливу політику: з одного боку, Україна хоче інтегруватися в Європу, а з іншого - вихолостити опозицію.

"Київ вагається між євразійським нездужанням і амбівалентною Європою, і допоки влада буде обмежувати опозицію, вона буде господарем дому, проте в повній ізоляції за кордоном", - заявив представник місії Freedom House.

Насправді, підкреслив Вілсон, Україна не повинна вибирати між Росією і Заходом, бо цей вибір - хибний.

"Дійсно, Президент Янукович хоробро протистоїть планам Путіна встановити контроль над колишніми радянськими республіками за допомогою створення Євразійського Союзу", - вважає Вїлсон.

"Однак питання полягає в тому, чи бачить Україна своє майбутнє в Європі. Якщо так, то ще не пізно стати на демократичний шлях. Україна може уникнути міжнародного остракізму, якщо дозволить безперешкодно лікуватися Юлії Тимошенко і Юрієві Луценку. А також поважатиме незалежність судів і дозволить опозиції, зокрема ув'язненій, узяти участь в осінніх парламентських виборах", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram