ГоловнаПолітика

Гриценко розраховує на вісім місць у партійному списку

Яценюк на чолі опозиції йому не до душі

Гриценко розраховує на вісім місць у партійному списку
Фото: Макс Левин

Партія "Громадянська позиція" готова приєднатися до об'єднаної опозиції, якщо займатиме адекватне місце за кількістю людей у партійному списку на виборах і за правом впливати на ухвалення рішень.

Про це заявив лідер партії Анатолій Гриценко.

"На сьогодні мінімум вісім осіб. За даними останнього опитування, яке провів фонд "Демократичні ініціативи" спільно з Центром Разумкова, рейтинг нашої партії становить 3,5%. Це - вісім місць у списку, для початку розмови. Плюс підтримка в мажоритарних округах наших партійців, які мають реальний шанс здобути перемогу. Хоча, зізнаюся, їх небагато, адже партії лише два роки. За нашими спинами не стоять олігархи, завдяки яким можна завісити всю країну рекламою і крутити ролики по ТБ 8-10 разів у прайм-тайм", - сказав він.

При цьому А. Гриценко вважає несуттєвим питання, під прапором якої партії буде йти опозиція.

"Це питання технічне. Якщо ми домовимося щодо ключових питань, то інше - вторинне. Одне з важливих питань: хто понесе загальний прапор опозиції, хто буде першим номером? Особисто я поділяю впевненість Юлії Тимошенко в тому, що це має бути рівновіддалена від усіх політичних сил кандидатура - видатний громадський діяч, який має авторитет у суспільстві", - наголосив політик.

При цьому він назвав невдалим вибір А. Яценюка як фігури, котра очолить об'єднаний список.

"Попередні домовленості із цього приводу між "Батьківщиною" і "Фронтом змін" дійсно є. Арсеній Петрович дуже хоче очолити список. Однак я бачу в цьому проблему. Адже будь-яка партія, маючи прихильників, має і тих, хто її не сприймає. Тому лідерство одного з партійних вождів у загальному списку опозиції може негативно позначитися на кінцевому результаті. Думаю, ще є час переглянути рішення стосовно Яценюка ", - зазначив А. Гриценко.

Нагадаємо, об'єднана опозиція запропонувала Гриценкові місце в першій п'ятірці списку плюс два місця в списку для його партійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram