ГоловнаПолітика

Попов розкаже про небезпечності "дворового життя"

Здоров'я молоді - частина Стратегії розвитку Києва

Попов розкаже про небезпечності "дворового життя"
Фото: Макс Левин

Боротьба з наркоманією та алкоголізмом - один із ключових напрямків роботи міської влади Києва в контексті реалізації ініціативи "Здоровий киянин" Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

Про це журналістам повідомив голова КМДА Олександр Попов.

"Проблема наркоманії та алкоголізму, в тому числі й підліткового, проблема тютюнопаління - дійсно дуже складні для вирішення. Але ми в жодному разі не маємо наміру опускати руки. Місто вже активізувало роботу з подолання цих болісних проблем. Впевнений, що працюючи системно, ми досягнемо позитивного результату", - сказав Олександр Попов.

Зокрема, за словами голови міста, столична влада ініціювала проведення серії лекцій та тренінгів для старшокласників та батьків "Профілактика наркотичної та алкогольної залежності молоді". Провідні фахівці лікарні "Соціотерапія" проведуть тренінги та бесіди зі старшокласниками і батьками київських шкіл.

"Буквально вчора відбувся перший такий тренінг - в одній зі шкіл Дарницького району. Я доручив охопити лекціями максимально можливу кількість шкіл столиці. Напередодні літніх шкільних канікул, вважаю, дуже важливо пояснити дітям небезпеку того, що може чекати їх на вулиці", - сказав Олександр Попов.

Керівник міста зазначив, що лекції медиків - всього лише один із заходів, що здійснюються містом для пропаганди здорового способу життя серед молоді. Він нагадав, що містом прийнято рішення демонтувати МАФи, які торгують алкоголем та тютюновими виробами і розташовані біля навчальних закладів. Також міська влада має намір пропагувати спортивний спосіб життя за допомогою масового будівництва в київських дворах спортивних майданчиків.

"Спортивні майданчики зводяться і за рахунок міста, і за рахунок спонсорських коштів. Меценати почули наш заклик, і сьогодні в Києві з'являється все більше спортивних майданчиків. На моє глибоке переконання, ними повинен бути оснащений кожен столичний двір. За допомогою спорту, профілактики здорового способу життя ми обов'язково мінімізуємо в суспільстві такі негативні явища, як наркоманія та алкоголізм ", - сказав Олександр Попов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram