ГоловнаСуспільствоОсвіта

Учителі літератури збунтувалися проти Табачника

Школярів змусять прочитати 187 книжок за рік

Учителі літератури збунтувалися проти Табачника
Фото: segodnya.ua

Учителі протестують проти нової програми зі світової літератури, що її склало Міністерство освіти.

Про це розповіла активістка ініціативної групи педагогів Ірина Мегедь в інтерв'ю "Свідомо".

"Складені поспішно програми містять велику кількість помилок, невідповідностей і самі собі суперечать. Декларують одне, а пропонують інше. В них не враховано вік дитини. Навіщо потрібна така астрономічна кількість авторів і творів? 126 авторів - 186 творів. 9 клас виглядає, як рекламний хід "3 в 1". Він містить матеріали сучасних 9, 10, 11 класів і жахає переліком прізвищ", - розповіла вчитель.

Протестуючи проти безглуздої програми, вчителі створили ініціативну групу і передали в Міносвіти лист зі своїми зауваженнями. У відомстві відповіли, що "пропозиції одержано". Раніше, за словами І. Мегедь, до вчителів ніхто не прислухався: "Нас усунули від процесу обговорення. У багатьох регіонах України досі не знають, що існують нові програми, педагогів про це не поінформували. Відомі мені автори надсилали свої пропозиції, проте відповідей не отримали"

.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що українські школярі вчитимуться ще більше. Міністерство освіти і науки, молоді та спорту вирішило ввести обов'язкове вивчення в школах інформатики з другого класу та іноземної мови з п'ятого класу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram