ГоловнаПолітика

Власенко заявив відвід прокурору

Захисникові Тимошенко не сподобався виступ державного обвинувача

Власенко заявив відвід прокурору
архивное фото
Фото: Макс Левин

Суддя у справі Юлії Тимошенко вийшов у дорадчу кімнату для ухвалення рішення за клопотанням захисту Юлії Тимошенко про відвід прокурора Віктора Лобача.

Про це повідомляє власний кореспондент ІА "МОСТ-Харьков".

Зокрема, захист вважає, що названий прокурор під час свого виступу в суді продемонстрував упередженість стосовно екс-прем'єра, а відтак не може об'єктивно представляти держзвинувачення.

Так, у своєму виступі Лобач заявив, "що Тимошенко звинувачують в обкраданні українського народу". У відповідь на це Власенко зазначив, що в обвинувальному висновку український народ не фігурує як потерпілий. Окрім того, не вжито слово "обікрала".

У відповідь на цю репліку Власенка прокурор заявив, що він як представник українського народу допустив вільне трактування обвинувального висновку. Своєю чергою, захисник Тимошенко заявив, що, згідно з українським законодавством, прокурор у суді представляє державу, а від імені українського народу має право діяти тільки суд.

У цьому контексті Власенко звинуватив прокурора в "незнанні елементарних норм українського законодавства і заявив відвід.

Близько 10.45 суддя Костянтин Садовський пішов у дорадчу кімнату. За його словами, рішення буде ухвалено орієнтовно через годину.

Нагадаємо, сьогодні в Харкові почалося судове слухання другої справи Юлії Тимошенко, так званої "справи ЄЕСУ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram