ГоловнаПолітика

Кримські депутати хочуть виключити Старий Крим із переліку міст-курортів

Верховна Рада Криму просить Кабінет Міністрів виключити місто Старий Крим (Кіровський район) з переліку населених пунктів, які належать до курортних.

Кримські депутати хочуть виключити Старий Крим із переліку міст-курортів
Фото: uateka.com

За ухвалення цього звернення проголосували 77 із 88 депутатів, які брали участь у пленарному засіданні кримського парламенту (загалом у Раді 100 депутатів).

Керівництво та підприємці Старого Криму на депутатських слуханнях у березні просили Раду Криму клопотати перед Кабміном про позбавлення міста статусу курортного, щоб мінімізувати податкове навантаження, а також створити умови для розвитку малого бізнесу та збереження робочих місць.

Старий Крим розташований на південно-східному узбережжі Криму, його зараховано до курортних містах відповідно до постанови українського уряду 1996 року №1576.

Стаття 7 закону "Про плату за землю" встановлює, що на південному сході Криму в населених пунктах, зарахованих Кабміном до курортних, до ставки земельного податку застосовують коефіцієнт 2,5.

Після проведення в Кіровському районі нормативної грошової оцінки землі вартість одного квадратного метра в Старому Криму зросла в середньому всемеро, це спричинило різке зростання податку на землю та ставок орендної плати, жителі міста провели акції протесту.

У Старому Криму проживають близько 10 000 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram