ГоловнаСвіт

Австралія почне виводити війська з Афганістану цього року

Австралія почне виводити війська з Афганістану цього року й виведе значну їх частину 2013-го, а не 2014 року, як планувала раніше.

Австралія почне виводити війська з Афганістану цього року
архивное фото

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на австралійського прем'єр-міністра Джулію Гіллард.

Військовослужбовці Австралії є частиною контингенту Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані (ISAF). Вони навчають військових афганської армії, щоб ті пильнували за безпекою в провінції Урузган.

За даними австралійської газети Australian, процес виведення австралійських військ з Афганістану може зайняти від 12 до 18 місяців.

Недільна атака талібів на урядові будівлі, військові бази й аеродром у провінціях Нангархар, Логар, Пактія, а також у столиці країни Кабулі порушила питання, чи зможе Афганістан захистити себе після того, як іноземні війська підуть із країни. Президент США Барак Обама й інші лідери НАТО мусять чітко окреслити терміни виведення військ на конференції з питань Афганістану в Чикаго, яка пройде в травні. Крім того, вони повинні вжити заходів, щоб після виведення військ в Афганістані не почалася громадянська війна.

Американські війська в Афганістані налічують близько 90 із 130 000 солдатів НАТО. Також в Афганістані 3600 французьких солдатів, 9500 вояків із Великобританії і близько 1550 з Австралії.

Виведення решти військ НАТО з Афганістану заплановане на 2014 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram