ГоловнаПолітика

Рішення Євросуду щодо Луценка стане показовим, - адвокат

Рішення Європейського суду у справі Луценка стане важливим для інших схожих справ, зокрема, у звинуваченні проти екс-прем'єра Тимошенко.

Рішення Євросуду щодо Луценка стане показовим, - адвокат
Фото: Макс Левин

Таке переконання адвокат Юрія Луценка Валентина Теличенко висловила сьогодні в Страсбурзі після завершення суду.

"Імовірний вердикт суду у справі Луценка про арешт і утримання під вартою є дуже важливим для інших схожих справ, зокрема, для справи Юлії Тимошенко", - сказала адвокат.

"Навіть якщо відповідно до рішення Євросуду Луценко завтра не опиниться на волі, то вся виконана робота в рамках цієї справи матиме велике значення для справи Тимошенко", - додала вона.

Теличенко також зазначила, що до утримання Луценка під вартою протягом півтора року вдалися з метою ізолювати його від політичного життя України, а також дискредитувати його.

"Луценко весь час показували за ґратами. Це було зроблено для того, щоб Луценко асоціювався з кримінальниками і щоб підірвати його імідж політика", - сказала адвокат.

За її словами, такі дії щодо Юрія Луценка також були спрямовані на те, щоб підірвати позиції його політичної партії напередодні парламентських виборів, які відбудуться в Україні в жовтні 2012 року.

Нагадаємо, сьогодні

Палата Європейського суду з прав людини у Страсбурзі провела слухання у справі Юрія Луценка проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram