ГоловнаПолітика

МЗС перевіряє "український слід" у постачанні зброї для Сирії

МЗС України перевіряє інформацію про те, що в Середземному морі затримано судно Atlantic Cruiser зі зброєю на борту, котре зафрахтувала українська компанія й котре прямувало в Сирію.

МЗС перевіряє "український слід" у постачанні зброї для Сирії
Atlantic Cruiser
Фото: marinetraffic.com

"Наразі МЗС України перевіряє інформацію про затримання німецького судна, яке зафрахтувала українська компанія і яке нібито прямувало до Сирії", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" в неділю директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

Він додав, що зовнішньополітичне відомство не впевнене в тому, що цей інцидент стався, однак посольству України в Німеччині та посольствам у кількох країнах Близького Сходу доручено якнайшвидше з'ясувати ситуацію.

"Наразі ми провели перевірку і можемо сказати, що міжнародна фрахтова компанія White Whale Shipping і український представник компанії Varamar шановані на ринку міжнародних фрахтових послуг і не потрапляли в жодні скандали з незаконним перевезенням зброї чи інших вантажів", - наголосив Волошин.

Раніше низка ЗМІ повідомили, що в суботу, 14 квітня, у водах Середземного моря помітили німецьке судно Atlantic Cruiser, яке тримало курс на сирійський порт Тартус. Повідомляли, що на борту судна нібито перебувала зброю. Кілька днів тому воно зупинилося в Джибуті, де отримало вантаж зі зброєю й амуніцією з іранського судна. Цей товар нібито призначений для сирійських військ, які борються на боці президента Башара Асада.

За даними ЗМІ, фрахтувальником судна є українська компанія під назвою White Whale Shipping, офіс котрої розташований в Одесі. Утім, українська фірма відкинула всі звинувачення і заявила, що судно Atlantic Cruiser перевозить лише цивільні вантажі.

У західних країнах фактично чинна заборона на постачання зброї до Сирії у зв'язку з

кривавим конфліктом між прихильниками президента Асада і повстанцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram