ГоловнаСвіт

Ракета, яку запустила Північна Корея, впала в океан

Північнокорейська ракета великої дальності "Инха-3", яку запустили в п'ятницю, 13 квітня, після кількох хвилин польоту розвалилася і впала в океан.

Ракета, яку запустила Північна Корея, впала в океан
Фото: thenewage.co.za

Про це повідомляє Reuters із посиланням на міністерство оборони Південної Кореї. Міністерство оборони Японії також підтвердило цю інформацію.

Перед цим американські телекомпанії CNN, ABC і агентство Associated Press із посиланням на джерело в Пентагоні також заявили, що запуск північнокорейської ракети був невдалим.

КНДР планувала здійснити запуск "Инха-3" ("Чумацький шлях") із супутником зв'язку "Кванменсон-3" ("Яскрава зірка") на честь засновника країни Кім Ір Сена, який народився 15 квітня.

Запуск ракети порушує санкції ООН проти КНДР, що мали б стримати її від розробки балістичної ракети, здатної нести ядерний заряд.
У п'ятницю, 13 квітня, Рада Безпеки ООН має намір провести екстрене засідання, щоб обговорити можливі заходи у відповідь на запуск "Инха-3".



У квітні 2009 року КНДР здійснила запуск супутника за допомогою ракети-носія "Инха-2". За версією північнокорейської влади, він був успішним. Тим часом інші фахівці не підтвердили виведення супутника на орбіту.

Світова спільнота побоюється, що КНДР під прикриттям виведення супутника на орбіту може випробовувати балістичну ракету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram