ГоловнаПолітика

Більшість у наступному парламенті становитимуть Партія регіонів і комуністи, - нардеп

Розподіл сил у парламенті наступного скликання суттєво не зміниться

Більшість у наступному парламенті становитимуть Партія регіонів і комуністи, - нардеп
Фото: Макс Левин

Таку думку висловив Спиридон Кілінкаров (народний депутат України, КПУ) під час круглого столу "Вибори-2012: хто переможе?"в Інституті Горшеніна.

"Якщо сьогодні не буде рішення Конституційного Суду про скасування можливості балотуватися і за списком, і від мажоритарки, то результати виборів будуть доволі чесними і прозорими. Прикро, що насправді після виборної кампанії нічого не зміниться. Філософія опозиції - "ми підемо окремими колонами і наберемо значно більше голосів". Але частина партій не пройде в парламент, і ці голоси пропадуть", - вважає нардеп.

За словами Кілінкарова, партії, що представляють нинішню владу, ніколи не ставили перед собою мети об'єднуватися: "Опозиція створювала блоки, а ПР приймала рішення щодо злиття партій. Позиція Партії регіонів була більш політично вигідною, ніж нинішня тактика опозиції".

Нардеп також озвучив думку, що найбільших втрат Партія регіонів зазнає у східних регіонах: "Де було зачарування, там буде розчарування. Усі ці голоси заберемо ми, Компартія. Шансів ні БЮТ, ні "Свобода", ні будь-яка інша партія не мають". За прогнозами експерта, жодна із цих партій не набере більш ніж 3% голосів - у підсумку більшість у парламенті створять Партія регіонів і Компартія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram