ГоловнаПолітика

Стретович: Саламатіна обрали в Раду незаконно

Міністр оборони Дмитро Саламатін незаконно став народним депутатом 2007 року, оскільки, згідно із законодавством, нардепом можна обрати людину, яка є громадянином України щонайменше п'ять років.

Стретович: Саламатіна обрали в Раду незаконно
Дмитрий Саламатин
Фото: ukrinform.ua

Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від НУНС Володимир Стретович, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

"Якби тоді Центральна виборча комісія звернула увагу на це, а вона, очевидно, не просто так заплющила очі на цей ганебний факт, то, можливо, не було б тих ганебних фактів на екрані, коли Саламатін просто займається побиттям", - сказав Стретович.

Стретович зазначив, що відповідає за це порушення ЦВК.

"За такої ситуації, оскільки його повноваження народного депутата закінчилися, потрібно апелювати не до Саламатіна, а до того, хто покликав його у списки, хто визнав його народним депутатом України - це питання до ЦВК, до того відповідального працівника, який відповідав за конкретний список Партії регіонів", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, в четвер комісія при Президентові з питань громадянства повідомила, що

Дмитро Саламатін отримав громадянство України лише 6 грудня 2005 року.

Саламатін "прославився" активною участю у бійках під час ратифікації у Верховній Раді угоди про Чорноморський флот РФ, а також побиттям опозиційних депутатів 16 грудня 2010 року. Тоді кілька народних обранців від БЮТ потрапили до лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram