ГоловнаПолітика

Томенко: Андріївський узвіз свідчить, що Київ у небезпеці

Віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко вважає історію з Андріївським узвозом підтвердженням трагічного становища Києва з погляду захисту його історичного вигляду, культури й традицій.

Томенко: Андріївський узвіз свідчить, що Київ у небезпеці

Про це повідомили в прес-службі Томенка.

За словами Томенка, насправді з переїздом мера столиці Леоніда Черновецького за кордон і призначенням Олександра Попова головою КМДА в Києві "змінилося те, що нічого не змінилося".

Він відзначив, що для піару за гроші платників податків у київських ЗМІ регулярно розміщується інформація про те, що команда Попова – це нова професійна і європейська команда, яка зберігає українську столицю. "Вони разом із фондом Ріната Ахметова й іншими структурами обговорюють стратегію розвитку Києва як української, європейської столиці, витрачаючи більше грошей на піар, а не на сам зміст стратегії, не залучаючи до роботи відомих фахівців, які десятки років працювали в Києві над його генпланом і стратегією розвитку", - відзначив віце-спікер.

Замість цього, за словами Томенка, "коли доходить до прагматичних шкурних інтересів, нова команда діє так, як діяла "молода команда Черновецького": для того, щоб побудувати собі офіси або хмарочоси, не зупиняються перед руйнуванням історичних об'єктів".

"Історія Андріївського узвозу показова, і вона підтверджує, що в Києві нічого не змінилося: ним керує об'єднана команда Черновецького-Попова", - сказав Томенко.

"Можливо, лише з єдиним доповненням, що тепер таку політику Черновецького підтримує й владна команда, оскільки слабкість до "новоділу" характеризує ментальність нинішньої влади", - відзначив М. Томенко.

За його словами, "вони відмовилися від історичного проекту реконструкції заповідника Тараса Шевченка в Каневі, зробивши там бізнес-офіс; вони оформляють свої резиденції й будинки в стилі сучасного багатого "новоділу", тому, мабуть, вони вважають, що саме в такому стилі має бути оформлена й історична частина Києва".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram