ГоловнаПолітика

Рада відсунула набезрік резолюцію ПАРЄ РЄ

Верховна Рада планує сьогодні розглянути в другому читанні проект постанови про реалізацію положень висновків ПАРЄ і резолюції ПАРЄ (функціонування демократичних інститутів).

Рада відсунула набезрік резолюцію ПАРЄ РЄ
Фото: Макс Левин

Але до цього питання рада візьметься тільки після закінчення розгляду Кримінально-процесуального кодексу, робота над яким почалася на вчорашньому засіданні.

Також парламентарії планують створити тимчасову слідчу комісію (ТСК) ВР з питань розслідування фактів зникнення благодійних коштів на будівництво дитячої лікарні майбутнього й інших порушень Конституції й законів Президентом України Віктором Ющенком.

Потім депутати мають розглянути проект закону про Національне антикорупційне бюро, зміни для вдосконалення процедури на виборах, голосування на виборах і референдумах. Зміни до законів про прокуратуру про кількість заступників генпрокурора і до Податкового кодексу про встановлення нових ставок податку з доходів фізосіб й оподатковування окремих транспортних засобів, які можуть бути зараховані до предметів розкоші.

О 14:00 парламентарії продовжать роботу в комітетах.

Нагадаємо, 26 січня ПАРЄ прийняла резолюцію, у якій рекомендувала Україні зняти обвинувачення в перевищенні влади й зловживанні владою з колишніх вищих чиновників і забезпечити їхню участь у виборах Верховної Ради.

Також у виправленнях до резолюції асамблея відзначає готовність застосувати санкції до України, якщо не будуть виконані рекомендації асамблеї, які стосуються карних переслідувань колишніх вищих чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram