ГоловнаПолітика

На Януковича чекають у Москві на інаугурації Путіна

Управління справами Президента РФ готується до урочистостей з нагоди повернення в Кремль Володимира Путіна.

На Януковича чекають у Москві на інаугурації Путіна
Фото: EPA/UPG

На інаугурацію 7 травня приїдуть чинні Президенти країн СНД. За словами керуючого справами Президента РФ Володимира Кожина, чиє відомство відповідає за підготовку й проведення урочистостей, у Москву має приїхати й Президент України Віктор Янукович, повідомляє видання "Комерсант".

"Ми ведемо переговори з лідерами країн СНД",- заявив Кожин. За його словами, у Москву мають приїхати Президенти Білорусі, Казахстану й України. Олександр Лукашенко й особливо Нурсултан Назарбаєв, мабуть, найближчі партнери РФ на пострадянському просторі. З Мінськом і Астаною Москва будує задуманий Путіним Євразійський економічний союз. Інтерес же до українського Президента Віктора Януковича носить трохи інший характер. Кремль усе ще сподівається підключити Україну до своїх інтеграційних проектів. Однак Київ поки опирається.

Янукович: перемога Путіна на виборах означає стабільність у Східній Європі.

Також, за словами Кожина, уже отримане підтвердження приїзду в російську столицю від Сільвіо Берлусконі й Герхарда Шредера.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Президент України Віктор Янукович і прем’єр-міністр РФ Володимир Путін проведуть робочу зустріч у середині квітня.

Президентські вибори в РФ відбулися 4 березня. Володимир Путін, кандидат від "Єдиної Росії", набрав 63,60% голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram