ГоловнаПолітика

МЗС: українців у Лівії продовжать судити 16 квітня

Суд Триполі розглянув клопотання захисту громадян України, звинувачених у сприянні режиму Каддафі, про перенесення наступного засідання на 16 квітня.

МЗС: українців у Лівії продовжать судити 16 квітня
Фото: Дмитрий Алексеенко

Про це повідомив керівник Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин сьогодні під час брифінгу.

Він зазначив, що 4 квітня військовий суд Триполі розпочав слухання справи українських громадян, яких звинувачують у сприянні режиму Муаммара Каддафі.

Дипломат повідомив, що суд розглянув одне із клопотань захисту українців про перенесення наступного засідання на 16 квітня.

"Під час засідання адвокати подали два клопотання: про зміну запобіжного заходу для українських громадян з ув'язнення на підписку про невиїзд, яке було відхилено. А також адвокати просили перенести розгляду справи на тиждень, щоб захист міг ознайомитися з матеріалами справи, - це суд задовольнив. Наступне засідання призначено на 16 квітня", - наголосив Волошин.

Нагадаємо, у вересні 2011 року стало відомо про

затримання в Лівії понад 20 українців — цивільних фахівців, які прибули для роботи на об'єктах нафтової промисловості. Більш ніж півроку лівійські повстанці тримали їх під вартою, незважаючи на те, що провину громадян Україна не було доведено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram