ГоловнаПолітика

Яценюк: рішення КС ускладнило формування єдиного списку мажоритарників

Лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк вважає, що рішення Конституційного Суду про заборону подвійного балотування на виборах призупинило процес формування єдиного опозиційного списку мажоритарних кандидатів.

Яценюк: рішення КС ускладнило формування єдиного списку мажоритарників
Фото: www.sockraina.com

Про це він сказав журналістам.

"Це рішення КС знову зупинило процес формування єдиного списку мажоритарних кандидатів", - заявив Яценюк.

Він упевнений в тому, що рішення ухвалено за прямою вказівкою Президента Віктора Януковича і скеровано виключно проти опозиції.

"Тому що так вони вибили з-під ніг можливість людині, яка представляє опозицію і включена до партійного списку, вона могла набагато легше почуватися в мажоритарному окрузі. Коли ти балотуєшся і за списком, і від мажоритарного округу, у тебе набагато більше шансів здобути статус народного депутата України", - пояснив політик.

Жодних запасних парашутів для декого вже більше не буде. Відповідальність кандидата перед своїм виборцем зростає, тому, я думаю, що рішення КС дуже позитивне

— Владислав Забарський, народний депутат від Партії регіонів

Водночас Яценюк переконаний у формуванні єдиного опозиційного мажоритарного списку кандидатів найближчим часом.

Нагадаємо, у вівторок КС визнав такими, що не відповідають Конституції, окремі положення закону "Про вибори народних депутатів", зокрема, про право кандидатів балотуватися одночасно від мажоритарного округу і за партійним списком.

Заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Микола Томенко вважає, що це рішення КС повинно знизити шанси сильних опозиційних політиків перемогти в мажоритарних округах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram