ГоловнаЕкономікаБізнес

Черкаси мають намір купити тролейбуси на гроші Фірташа

Мерія Черкас веде переговори з банком "Надра", основним акціонером якого є компанія Дмитра Фірташа, про отримання кредиту для придбання 25 тролейбусів.

Черкаси мають намір  купити тролейбуси на гроші Фірташа

Про це заявив журналістам мер Черкас Сергій Одарич.

За його словами, 2012 року виконком має намір придбати 40 нових тролейбусів, але коштів міського бюджету вистачить лише на 12 або 15 нових машин. Для їх придбання міськрада виділила 30 млн гривень.

Одарич повідомив, що розмір кредиту на закупівлю тролейбусів уточнюють у зв'язку з одночасними переговорами з Кабінетом Міністрів.

"Усе ще існує бюджетна програма "Державна підтримка розвитку міського електротранспорту в Україні", і ми сподіваємося, що держава візьме на себе частину витрат. І розмір суми кредиту залежатиме від того фінансового навантаження, яке візьме на себе державний бюджет, - або це буде виплата відсотків, або частина суми кредиту", - зазначив мер.

Також Одарич повідомив, що до 16 квітня виконком міськради має намір оголосити тендер на закупівлю тролейбусів, а до 1 травня - завершити переговори з приводу кредиту.

Комунальне підприємство "Черкасиелектротранс" обслуговує 8 маршрутів міста, його парк машин налічує 100 одиниць. Термін служби 52 із них перевищує 15 років.

Нагадаємо,

Фірташ запропонував черкаським бізнесменам скинутися на реконструкцію аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram