ГоловнаПолітика

За сюжет про Лук'янівське СІЗО журналістові погрожують - Стець

Депутат Верховної Ради, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець (фракція Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона") просить парламент переглянути на засіданні в п'ятницю, 13 квітня, фільм журналіста Костянтина Усова "Лук'янівка. Тюрма №1".

За сюжет про Лук'янівське СІЗО журналістові погрожують - Стець
Фото: liga.net

Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради парламенту.

"Я просив би хоча б фрагментарно подивитися в п'ятницю до 5 хвилин фільм Усова про жахливі умови перебування затриманих у Лук'янівському СІЗО", - зазначив Стець.

На думку депутата, парламент повинен переглянути фрагменти фільму для того, щоб усвідомити, як в Україні дотримуються прав заарештованих і ув'язнених.

"Журналістові Усову вже зараз погрожують. Окрім того, я знаю, що вже найближчим часом Київська прокуратура порушить кримінальну справу

проти нього", - додав Стець.

Він запропонував погоджувальній раді запросити самого Усова на засідання 13 квітня, а також уповноваженого Ради з прав людини Ніну Карпачову.

Голова Ради Володимир Литвин і собі запропонував парламенту обговорити 13 квітня відповідне питання, додавши, що не може змусити кожного депутата дивитися якесь відео супроти його волі.

Водночас спікер не виключив, що Рада може переглянути на засіданні якийсь фрагмент, якщо прийме таке рішення.

Нагадаємо,

Прокуратура Києва занепокоєна переповненістю, рівнем медичної допомоги і станом камер Лук'янівського слідчого ізолятору.

Перед цим прокурор Києва Анатолій Мельник доручив перевірити, чи потрапляють у Лук'янівське СІЗО заборонені предмети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram