ГоловнаПолітика

Санітарки ЛШМД стресують через Луценка

Екс-голову МВС Юрія Луценка у столичній лікарні швидкої допомоги вартують близько десятка правоохоронців - під його заґратованими вікнами з видом на церкву чергують четверо чоловіків, які здійснюють зовнішнє спостереження, а двері в саме відділення після дзвінка відчиняє міліціонер, який перебуває на чатах у коридорі з кількома напарниками.

Санітарки ЛШМД стресують через Луценка
архивное фото
Фото: Макс Левин

Іще двійко чоловіків у формі патрулюють подвір'я лікарні, пише "Сегодня".

"Те, що Луценка привезли до нас, - це стрес! - Дала відверте інтерв'ю газеті одна із санітарок лікарні. - Морально важко працювати, тому що понаприходять до нього депутати, журналісти... От минулого року, коли намагалися до нього пройти гості (Луценка обстежували в цій лікарні в травні минулого року. - Ред.), обдерли фарбу на дверях, подряпали стіни. На ці вихідні для Луценка каталку ніхто мені не замовляв - обстеження, мабуть, почнуть у понеділок, і він ходитиме на процедури сам".

Її колега запевняє, що екс-міністрові в них буде добре.

"Якщо не буде відмовлятися, то нагодуємо кашами, наприклад, вівсянкою, картоплею, вітамінами. Для нього готуємо те саме, що й для всіх, правда, не всіх до нього пускають. Я за ці два дні не бачила, їсть він нашу їжу чи ні", - розповіла інша санітарка.

А ось пацієнти із сусідніх відділень ЛШМД кажуть, що про віп-сусіда дізналися з інтернету.

"

Дружину Юрія Віталійовича на вихідні до нього не пускають, - сказала керівник прес-служби "Народної самооборони" Лариса Сарган. - Їй складно отримати дозвіл на зустріч, потрібно вранці взяти документ в Апеляційному суді, потім затвердити його в СІЗО. На вихідні йому не призначали процедур, вони почнуться з понеділка. Головний акцент буде зроблено на печінці, у нього дуже серйозні проблеми. Але він не занепадає духом".

За словами тюремників, Луценко, можливо, пробуде в лікарні понад тиждень.

Нагадаємо, 6 квітня, екс-міністра МВС Юрія Луценка вивезли з Київського СІЗО в Київську міську клінічну лікарню швидкої допомоги для обстеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram