ГоловнаПолітика

Аваков іще довго пробуде в Італії

Колишній губернатор Харківської області Арсен Аваков іще довго пробуде в Італії.

Аваков іще довго пробуде в Італії

Про це заявив народний депутат, екс-керівник Інтерполу в Україні Кирило Куликов в інтерв'ю "Коментарям".

За його словами, міжнародні процедури, пов'язані з екстрадицією злочинців, доволі тривалі.

"Протягом 40 днів Генеральна прокуратура України повинна зібрати всі матеріали, пов'язані зі справою Авакова, перекласти їх італійською мовою, нотаріально завірити, апостильованими відправити до місцевого суду. І вже суд вирішуватиме, чи є правові підстави для екстрадиції Авакова", - пояснив Куликов.

При цьому, коментуючи можливість отримання Аваковим статусу політичного біженця, він зазначив, що для цього потрібне бажання самого затриманого.

"Щодо Авакова, то про нього як про політичного біженця ми ще не говоримо. Сам Аваков, наскільки я знаю, не заявляв

про це. Тільки після того, як буде вирішено питання з екстрадицією, можна розглядати питання про надання політичного притулку, і це буде вибір тільки Арсена Авакова. Причому будь-яку відповідь італійської влади - і позитивну, і негативну, можна буде оскаржити", - підсумував депутат, додавши, що весь цей час Аваков перебуватиме в Італії і "тема встигне втратити свою гостроту".

Як відомо,

Авакова заарештували наприкінці березня у Фрозіноні на прохання українських судових органів і на підставі ордера Інтерполу.

Нагадаємо, прокуратура порушила справу за фактом незаконного відчуження 2009 року 55 га землі посадовими особами Харківської обладміністрації і Головного управління Державного комітету з питань земельних ресурсів в області, зокрема, справу проти Авакова за підозрою у вчиненні тих самих дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram