ГоловнаПолітика

Турчинов: свідчення сина Щербаня про причетність Тимошенко до вбивства - фальшиві

Син покійного депутата Верховної Ради Євгена Щербаня, депутат Донецької обласної ради від фракції Партії регіонів Руслан Щербань дав фальшиві свідчення Генеральній прокуратурі про нібито причетність до вбивства Євгена Щербаня колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Турчинов: свідчення сина Щербаня про причетність Тимошенко до вбивства - фальшиві
Фото: Макс Левин

Про це сказав перший заступник голови партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Олександр Турчинов сьогодні на прес-конференції.

"Він під диктовку Генеральної прокуратури, вищого керівництва країни і своєї партії починає залучати до цих фальшивих свідчень ім'я Юлії Тимошенко, чітко виконуючи політичне замовлення", - зазначив він.

Турчинов зауважив, що заява сина Щербаня повністю суперечить показанням, які він дав 2003 року в суді над убивцями Щербаня і в котрих жодного разу не згадав Тимошенко.

Політик вважає, що влада вирішила сфабрикувати чергову кримінальну справу проти Тимошенко, щоб дискредитувати її ім'я напередодні виборів до Верховної Ради.

Нагадаємо, 4 квітня Руслан Щербань передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Тимошенко і колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка до вбивства Євгена Щербаня.

Також нагадаємо, що Щербаня розстріляли разом з дружиною в аеропорту Донецька 1996 року.

Лазаренко відбуває покарання у в'язниці США за фінансові махінації, Тимошенко - в Україну за перевищення службових повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram