ГоловнаКультура

Дачі в Русанівських і Воскресенських садах знесуть за 8 млн грн

Знесення однієї дачі оцінили в 60 тис. грн.

Дачі в Русанівських і Воскресенських садах знесуть за 8 млн грн
Фото: interesniy-kiev.livejournal.com

КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" 11 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ "Купол" на знесення будівель і зелених насаджень у рамках будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро в Києві. Вартість угоди становила 7 920 000 грн.

Про це повідомляє "Вісник державних закупівель".

Зносити будівлі, споруди та зелені насадження будуть на 133 садових ділянках Русанівських і Воскресенських садів, що підлягають знесенню у зв'язку з будівництвом Подільського мостового переходу. Споруди розбиратимуть із фундаментом, зелені насадження викорчують. У середньому знесення однієї дачі коштуватиме близько 60 тис. грн.

Будівництво фінансують із державного бюджету, завершити роботи повинні до кінця наступного року. Засновниками броварського ТОВ "Купол" зі статутним фондом 20,5 тис. грн є Максим та Інна Онуфрієві.

Зносити споруди на Русанівці почали ще в жовтні минулого року, з жителями призначених під знесення будинків повинні були укласти договори про матеріальну компенсацію, надання квартир або будівництво нових будинків у Биківні. Однак власники будинків неодноразово заявляли, що пропонована грошова компенсація не покриває вартості їхніх осель.

Головний архітектор столиці Сергій Целовальник пообіцяв уже наступного року відкрити міст. Київрада проголосувала за знесення Русанівських садів, щоби збудувати Подільсько-Воскресенський міст і дати дорогу метро до житлового масиву Троєщина. Відповідно до проекту, потрібно знести 265 будинків, тобто вдвічі більше, ніж замовлено на останньому тендері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram