ГоловнаКультура

У Києві з'являться охоронці дерев

Спецохорона стежитиме за станом парків і штрафуватиме за парковку на газонах.

У Києві з'являться охоронці дерев

Комунальне об'єднання "Київзеленбуд" ініціює встановлення охорони в паркових зонах.

Про це сказав гендиректор підприємства Михайло Царенко в інтерв'ю газеті "Хрещатик".

За його словами, контроль за парками та скверами столиці треба здійснювати централізовано.

"Нині ми опрацьовуємо різні варіанти, де головним критерієм є надійність і доцільність. Прораховуємо кошти на влаштування огорож, встановлення камер відеоспостереження на всіх центральних ділянках парків або формування спеціальної охорони "Київзеленбуду". Готуємо проекти, а рішення - за столичною адміністрацією", - сказав Царенко.

При цьому гендиректор "Київзеленбуду" віддає перевагу встановленню охорони в парках іншим заходам.

"За попередніми розрахунками, на формування спеціальної охорони "Київзеленбуду" потрібно понад 6 млн грн. Натомість встановлення камер відеоспостереження на центральних ділянках парків потребує значного фінансування. Наприклад, у парку "Кіото" на встановлення чотирьох камер відеоспостереження з відеореєстратором на одну ділянку потрібно 16 тис. грн, - сказав він. - Як на мене, то спецохорона - вдалий проект, у повноваженнях якої буде не лише стежити за парками та скверами, але й штрафувати порушників, наприклад, тих, хто паркується на газонах".

За його словами, це дозволить не тільки "сформувати обличчя столиці України як європейської держави", але й поповнити міський бюджет.

"До столичного бюджету від діяльності спецохорони може надходити до 5 млн грн на рік. Окрім того, це суттєво зменшить витрати на відновлення благоустрою та відновлення зелених насаджень із державного бюджету", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в Києві можуть дозволити паркуватися на газонах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram