ГоловнаКультура
Спецтема
Горячие точки Киева

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом знищення в Києві садиби Мурашка

Справу порушено за умисне знищення історичної пам'ятки XIX століття.

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом знищення в Києві садиби Мурашка
Фото: Макс Левин

Прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу у зв'язку з умисним знищенням історичної пам'ятки культури ХІХ століття – житлової садиби родини художників Мурашків.

Про це повідомляє в четвер прес-служба прокуратури Шевченківського району столиці.

"Справу порушено стосовно посадових осіб двох ТОВ: "Пантеон-Інтвест" і "Вестіга" за ч. 2 ст. 298 Кримінального кодексу України (знищення, руйнування або пошкодження пам'яток - об'єктів культурної спадщини)", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба нагадує, що чотири житлові будинки садиби Мурашка по вул. Малій Житомирській 2008 року незаконно передали у приватну власність цих двох підприємств. У травні 2012 року за позовом прокуратури в судовому порядку садибу повернули громаді Києва - технічний стан будівель за час їх перебування у приватній власності значно погіршав.

"Посадові особи цих товариств не вживали жодних заходів для збереження садиби і фактично довели її до знищення", - зазначають у прокуратурі.

Як повідомляли, сьогодні, 11 жовтня, Громадська організація "Молодіжний рух Києва" провела акцію, покликану звернути увагу київської влади на стан трьох унікальних архітектурних пам'яток столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram