ГоловнаКультура

У Києві з'явиться 19 нових вулиць

Новостворені вулиці знаходяться на Оболоні - в місці розташування котеджного містечка.

У Києві з'явиться 19 нових вулиць

В Оболонському районі Києва з'явиться 19 нових вулиць. Як повідомляє прес-служба голови комісії Києвради з питань культури і туризму Олександра Бригинця, відповідне звернення про присвоєння вулицям назв подала Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв.

Новостворені вулиці знаходяться в урочищі Оболонь, на ній розташовані індивідуальні котеджі.

"Комісія одностайно підтримала це питання, оскільки навряд чи хтось із депутатів може заперечувати проти того, щоб в Києві з'являлися нові вулиці. Ці вулички невеликі, на них буде жити трохи людей, але запропоновані назви вулиць точно будуть покращувати настрій їх жителям", - зазначив Олександр Бригинець.

"Я поцікавився у ініціаторів назв, у самих жителів, чи будуть, наприклад, кипариси на Кипарисовій алеї? Мені відповіли, що дійсно - там планують посадити кипариси. Це ж цікаво, побачимо!", - додав він.

За його словами, пропозиції щодо назв вулиць пов'язані з особливостями проектних рішень з озеленення та благоустрою містечка. Зокрема, нові вулиці будуть носити назви: Кипарисова алея, Лавровий проїзд, вул.Кедрова, Квіткова, Жасминова, Кленова, Оливкова, Лавандова, Прохолодна, Тіниста, провулки Світанковий, Тихий, Дубовий, Акацієвий, Спокійний і Бузковий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram