ГоловнаКультура

Київські водії скаржаться на небезпечну рекламу на вулицях

Яскраві відеоборди можуть спричинити ДТП.

Київські водії скаржаться на небезпечну рекламу на вулицях

Столичні водії скаржаться, що яскраве світло і миготливі картинки на відеобордах з рекламними роликами відволікають і засліплюють, мало не спричиняючи ДТП.

Про це пише газета "Сегодня".

"Я їжджу по Горького, Повітрофлотському проспекту, і на перехрестях мене просто засліплює яскравий білий колір і постійне миготіння цих дуже контрасних площин", - наводить видання повідомлення на автофорумі користувача Antares.

Інший водій розповів, що на перехресті вул. Теліги та Ольжича мало не потрапив у ДТП.

Юристи кажуть, що якщо відеоборди створюють реальну загрозу, їх за законом мають демонтувати. Водії повинні написати скаргу в ДАІ, управління благоустрою або в КП "Київреклама". Власник повинен або знизити контрастність, або перенести щит.

Втім, голова асоціації зовнішньої реклами Артем Біденко заявив, що не зареєстровано жодного факту ДТП, причиною якого став борд.

Однак скарг на них дедалі більше. "У колл-центр КМДА за тиждень надходять десятки скарг від водіїв і мешканців будинків на завищену яскравість екрану. Дозволи на 27 екранів давало наше управління з реклами вже давно, дозволу на решту узгоджували різні дорожні служби, причому найчастіше яскравість оцінювали на око, адже жорстких вимог з установки екранів немає", - розповів директор КП "Київреклама" Костянтин Бардаш.

У ДАІ просять водіїв, які помітили потенційно "аварійний" екран, звертатися до них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram