ГоловнаПолітика

Київрада проголосувала проти російськомовної гімназії на Осокорках

У "Київській Русі" вивчатимуть історію та культуру слов'янських народів, але українською мовою.

Київрада проголосувала проти російськомовної гімназії на Осокорках
Фото: Макс Левин

98 депутатів Київради проголосували за відкриття гімназії "Київська Русь" на Осокорках, яку пропонував міністр освіти України Дмитро Табачник. Втім, російськомовної школа не буде - викладання в ній буде українською мовою.

Тетяна Меліхова, депутат Київради, зазначає, що жителі Дарницького району виступили проти відкриття російськомовної школи, тимчасом як міністр освіти вважає, що саме на Лівому березі Києва не вистачає таких шкіл.

Під зверненням жителів про створення української гімназії зібрали 1352 підписи. На думку Меліхової, це пов'язано з тим, що "75% киян вважають для себе рідною українську мову".

Нагадаємо, що сьогодні, 20 вересня, під стінами київської мерії відбулося кілька акцій протесту, одна з яких була присвячена відкриттю російськомовної гімназії на Осокорках і запровадженню російської мови регіональною в Києві. Активісти виступали проти того, щоб влада ухвалювала позитивні рішення з обох питань.

Раніше повідомляли, що в Київраді зареєстровано документ про мораторій введення російської мови як регіональної у столиці. Очікувалося, що депутати поставлять його на голосування на сьогоднішньому засіданні. Секретар Київради Галина Герега спростувала цю інформацію і додала, що депутати не дадуть "можливість політикам піаритися на тих рішеннях, яких чекають кияни".

Голова КМДА Олександр Попов, нагадаємо, виступає проти запровадження російської мови регіональною в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram