ГоловнаПолітика

Біля київської мерії проходять два мітинги одночасно

Автомобілі київських депутатів у двір будівлі не пускають.

Біля головного входу в мерію проходить мітинг проти запровадження у столичних школах російської мови, біля "чорного" зібралися активісти, які вимагають захистити Гостинний двір.

Про це з місця подій повідомляє кореспондент LB.ua.

Як відомо, сьогодні, 20 вересня, о 10-й ранку почалося засідання Х сесії Київради VI скликання.

За словами очевидця, в ці хвилини біля головного входу до будівлі київської мерії зібралося близько сотні людей з прапорами ВО "Свобода", НУ-НС, Об'єднаної опозиції. Плакати, які вони тримають у руках, закликають відмовитися від ідеї відкриття російськомовної гімназії на лівому березі столиці. Зокрема, на одному з них зазначено: "Дарниця проти російської мови".

У цей самий час біля "чорного" входу в мерію також зібрався мітинг. Присутні заблокували в'їзд у двір будівлі і не пускають автомобілі депутатів, які приїхали на засідання. Останні залишають машини на прилеглих до будівлі вулицях і йдуть у мерію пішки.

Активісти, яких біля "чорного" входу зібралося близько 30 осіб, принесли під будівлю мерії пінопластові фігури котів із Пейзажної алеї, які, як відомо, давно вже стали символом захисту Києва. У руках вони тримають плакати "Покращення" по-київськи: Гостинний двір - бутіки замість бібліотек", "Гостинний двір належить місту, а не одній "сім'ї" і "Доля Гостинного двору - доля Києва".

Нагадаємо, захисників старого Києва раніше критикували за небажання проводити мітинги біля "чорного" входу в будівлю мерії. Так, у січні 2010 року розкритикували акцію "Ковзанка для Черновецького", коли активісти залили ковзанку на вході в будівлю на Хрещатику, 36, їм дорікали, що цим входом користуються лише рядові співробітники установи, тоді як перші особи міста заїжджають у двір мерії і заходять через "чорний" вхід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram