ГоловнаКультура

Заради нової естакади в Києві знесуть 25 будинків

Через будівництво розв'язки на проспекті Науки відселять приватний сектор

На місці 25 будинків, які планують знести, зведуть естакаду та розширять виїзд із проспекту Науки. Про це повідомляє "Сегодня".

Будівництво передбачає дві черги. Першу здали торік - побудували першу естакаду на Столичному шосе і прибрали світлофор. Друга черга - будівництво двох естакад над залізничним полотном, які з'єднають проспект Науки та Столичне шосе.

"На примиканні проспекту Науки до Столичного шосе є переїзд, через це утворюються великі пробки. З появою естакади переїзд зникне, а для пішоходів ми зведемо місток", - розповідає замдиректора Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд Києва Микола Васильцов.

Планують, що перед під'їздом до естакад проспект Науки розширять із двох смуг до шести, а також зроблять зручні заїзди з усіх вулиць.

Вартість будівництва розв'язки оцінюють у 800 млн грн. Роботи вже майже почали, але для їх продовження потрібні домовленості з жителями 25 будинків, які мають знести.

"Ми сподіваємося, що цього року нам виділять гроші на відселення і до Нового року ми зможемо почати готувати майданчик, щоб уже в наступному будувати. Нині з жителями тривають переговори", - говорить Васильцов.

Жителі проспекту Науки розповідають, що взамін будинків їм запропонували квартири і гроші. Деякі не проти того, щоб переїхати, проте дехто не хоче з'їжджати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram