ГоловнаПолітика

Київрада хоче залишити українську єдиною державною мовою

Закон "Про мовну політику" в Києві визнають нечинним.

Київрада хоче залишити українську єдиною державною мовою

За рішенням, яке готують у Київраді, єдиною державною мовою у столиці буде українська, повідомляє "Корреспондент".

Депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" в Київраді готують проект документа "Про позицію Київської міської ради щодо державної мовної політики". За запевненням голови фракції Тетяни Меліхової, згідно із цим проектом, буде гарантія, що українська мова залишиться єдиною державною в Києві.

Проектом рішення передбачено вважати Закон "Про засади державної мовної політики" таким, що не підлягає виконанню на території Києва.

"До мене підходять багато киян і говорять, що вони вболівають і підтримують боротьбу за українську мову, виступаючи проти мовного закону, хоча в побуті користуються російською. Адже кияни, як ніхто, знають, що утисків російської мови в Києві не було, немає і не буде, і ніхто силою не змушує використовувати українську в побуті й у спілкуванні з чиновниками", - наголосила Меліхова.

Нагадаємо, раніше голова КМДА Олександр Попов закликав не поспішати з ухваленням регіональної мови в столиці. За його словами, якби він був депутатом, то не голосував би за російську мову як регіональну в Києві.

А 22 серпня голова фракції Партії регіонів Олексій Омельяненко висловив упевненість, що рішення про реалізацію закону про мови у столиці Київрада ухвалить до 15 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram