ГоловнаКультура

​Від старого ЦУМу залишаться дві стіни, - компанія Ахметова

Колони і мармурові сходи вивезли з ЦУМу і "законсервували".

​Від старого ЦУМу залишаться дві стіни, - компанія Ахметова
Фото: Lb.ua

"Усі елементи колишнього інтер'єру ЦУМу, які дійсно цікаві та гарні, - мармурові сходи, колони - зараз розібрані, законсервовані реставраторами, лежать у коробочках, пронумеровані", - розповів виконавчий директор компанії "Еста Холдинг" Максим Громадцов.

Нагадаємо, саме компанія "Еста Холдинг", яка належить Рінату Ахметову, торік викупила ЦУМ. Магазин із лютого закрито на реконструкцію, яка триватиме ще принаймні два-три роки.

За словами Громадцова, фахівці, які працюють над реконструкцією Центрального універмагу, зараз розмірковують, як можна використовувати колишні деталі інтер'єру в оновленому магазині.

Громадцов розповів, як зміниться магазин після реконструкції: "В будівлі залишаються дві стіни. Увесь конструктив зсередини буде абсолютно новим. Звичайно, інтер'єр не буде радянським, він буде доволі сучасним. Ми хочемо контраст отримати: за історичним фасадом - щось нове".

"Зараз ми думаємо, як правильно використовувати старі елементи, щоб вони, з одного боку, не виглядали сторонніми, з іншого - щоб можна було помацати і відчути історію", - повідомив він.

Однак, за словами Громадцова, автентичні інтер'єри ЦУМу були представлені тільки у вигляді мармурових сходів і облицювання мармурових колон. "Усе інше - 80-90-ті роки. Ескалатори, наливна підлога, підвісні стелі, пластик", - пояснив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram