ГоловнаКультура

У Києві до 2013 року відкриють сім торговельних центрів

Експерти зазначають, що сегмент торговельної нерухомості залишається таким, що найбільш розвивається.

У Києві до 2013 року відкриють сім торговельних центрів
Фото: http://donbass.ua

На ринку торговельної нерухомості Києва найближчим часом значно збільшиться пропозиція за рахунок введення нових площ.

Про це заявив керівник департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG Віктор Оборський, слова якого передає прес-служба компанії.

Він зазначив, що на другу половину 2012 року в Києві заявлено відкриття семи торговельних центрів загальною орендованою площею близько 223 000 кв.м, що збільшить загальну ринкову пропозицію на 28% до 1026 тис.кв.м. На 2013 рік з дев'яти заявлених до відкриття торговельних центрів найімовірніше відкриття шести загальною площею 292 800 кв.м.

Девелопмент торговельної нерухомості як і раніше залишається вельми перспективним бізнесом, упевнений партнер компанії UTG Віталій Бойко. Він зазначив, що поріг входження на ринок девелопменту торговельної нерухомості зростатиме. Для Києва вже зараз він перевищує $50млн. Для проектів, які планують стати ключовими на столичному ринку, він становитиме близько $150 млн.

Директор компанії UTG Євгенія Локтіонова зазначила, що найближчим часом очікується збільшення зацікавленості в українському ринку з боку іноземних рітейлерів, яких раніше не було в Україні. І ринку вже буде, що їм запропонувати, адже кількість якісних торговельних площ, необхідних для виходу міжнародних операторів, стрімко зростає не тільки в Києві, але і в регіонах країни.

Проте, за її словами, зарубіжні оператори мають намір працювати тільки з тими брокерськими компаніями, у яких гарний портфель реалізованих проектів і є досвід з виведення нових гравців на український ринок.

Експерти зазначають, що будувати песимістичні прогнози щодо розвитку ринку сьогодні не слід, сегмент торговельної нерухомості в найближчій перспективі залишатиметься таким, що найбільш  розвивається і, відповідно, інвестиційно привабливим. Це підтверджується активністю найбільших і найдосвідченіших українських девелоперів, які будують плани щодо зведення унікальних об'єктів і залучають для цього професійні компанії, здатні надати послуги з повного супроводу проекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram