ГоловнаСуспільствоЖиття

Киянам покажуть фотографії в жанрі ню

20 вересня відкриється виставка фотографа Еріка Марріана.

Киянам покажуть фотографії в жанрі ню
Фото: http://korrespondent.net

20 вересня 2012 року в Києві в Арт-центрі Якова Гретера вперше в Україні відкриється виставка відомого французького фотохудожника в жанрі ню і чорно-білої фотографії Еріка Марріана.

Уперше українські колекціонери, критики і шанувальники сучасного мистецтва побачать роботи цього всесвітньо відомого французького фотографа, які підкорили культурні центри Нью-Йорка, Парижа, Венеції, Москви, Берліна й інших міст світу.

Почути про фотографії Еріка Марріана, про його життя і творчість, унікальні особливості створення робіт можна буде від самого автора, який приїде на урочисте відкриття своєї першої в Україні виставки, повідомили організатори.

Роботи Еріка Марріана були представлені на численних персональних і групових виставках. Його нагороджено почесними міжнародними преміями від Асоціації французьких художників, Європейського фестивалю фотографії ню, а також він став лауреатом стипендій від Kodak-portra і Leica-procirep.

В Україні Марріан покаже свою найвідомішу серію робіт - "Білий квадрат", свого часу експоновану глядачам Салону французьких художників у Парижі, Венеціанського фотофестивалю, ХVІ Міжнародного фестивалю фотографії в Арле (Франція).

Білий квадрат - унікальна серія Марріана, це експеримент з тілом як з геометричною формою. Складні лінії людського тіла тут немов вписано у статичний квадратний формат. У своїй палітрі фотограф використовує тільки два кольори - чорний (як глибока й абсолютна порожнеча) і білий (світлоносний). Як справжній француз він вдається до методики прихованої гри, скочується до ризику повторення, бавиться з об'ємом, створюючи власну фотографічну інтерпретацію вічної теми краси тіла.

Роботи Еріка Марріана мають обмежений тираж і доступні для придбання в Арт-центрі Якова Гретера.

Нагадаємо, в Києві завершує роботу виставка, присвячена Фріді Кало і Дієго Рівері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram