ГоловнаКультура

Київ святкуватиме День Незалежності три дні (Програма)

Із 24 по 26 серпня в столиці заплановано насичену святкову програму.

Київ святкуватиме День Незалежності три дні (Програма)
Фото: пресс-служба КГГА

Свято з нагоди Дня Незалежності відкриє фестиваль нетрадиційних видів спорту на Хрещатику, який розпочнеться 24 серпня о 10-й ранку.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

У програмі свята сказано, що кияни та гості міста зможуть подивитися на виступи майстрів ролер-спорту та авто-мото триалу. Для охочих передбачено майстер-класи з катання на роликах, паркуру, джемперу, скейт-парку та сучасного танцю. Також відбудеться конкурс "Гонки на офісних стільцях", а вуличні художники зможуть залишити унікальне поздоровлення у "Зоні графіті". 

Об 11:00 24 серпня відбудеться акція "Ярмарок інтелектуального капіталу" і презентація діяльності молодіжних громадських організацій. Також у столиці пройде карнавальне дійство "Парад вишиванок-2012".

У Печерському ландшафтному парку відкриють традиційну 57-му міську виставку квітів "Мелодії українських казок", а на території Національного комплексу "Експоцентр України" відбудеться загальнодержавна виставка "Барвиста Україна".

У "Парку Київська Русь" відбудеться найколоритніший фестиваль сезону - "Билини Стародавнього Києва IX-XI ст.". Гостей заходу очікують видовищні масові денні та нічні битви, штурм фортеці, богатирські турніри та каскадерські трюки. Відвідувачі також зможуть узяти участь у майстер-класах із народних ремесел, подивитися театралізовані постановки, вивчити слов'янські обряди та життєвий уклад русинів IX-XI століть у справжньому середньовічному таборі.

Для сімейного відпочинку пройдуть традиційні для Києва фестивалі: сімейно-спортивне свято "Тато, мама, я - спортивна сім'я", спортивний фестиваль "Веселі старти на роликах" і всеукраїнський фестиваль морозива.

Крім того, 24 серпня проходитимуть святкові концертні програми. Так, упродовж дня на Європейській площі відбудеться концертна програма "У пісні славимо Вітчизну" за участю найкращих колективів з усіх регіонів країни. На Співочому полі з 18:00 звучатимуть українські народні пісні в рамках програми "Україно, моя Україно! Свята ти пісне моя". Для поціновувачів класичного мистецтва на Софійській площі відбудеться гала-концерт класичної музики в рамках мистецького проекту "Тобі, незалежна Батьківщино!".

Завершить святкування традиційний концерт за участю популярних українських виконавців і феєрверк на Майдані Незалежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram