ГоловнаКультура

На Троєщині з'являться два нові трамвайні маршрути

Запуск трамваїв дозволить зручніше добиратися до станції кільцевої електрички.

На Троєщині з'являться два нові трамвайні маршрути

На Троєщині в Києві запустять два нові трамвайні маршрути.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Запуск трамваїв дозволить жителям Троєщини зручніше добиратися до нової станції кільцевої електрички. Як повідомили в КП "Київпастранс", перший трамвайний маршрут буде організовано від станції "Милославська" до залізничної платформи "Райдужна". Перевезення пасажирів забезпечуватимуть 10 одновагонних трамваїв.

Другий маршрут буде організовано від зупинки "Вул. Сабурова" до залізничної платформи "Райдужна". Для перевезення пасажирів на подовженому маршруті буде задіяно 5 двоскладових трамвайних потягів (10 вагонів).

Для поліпшення транспортного обслуговування мешканців житлового масиву Троєщина в "міжпікові" години, коли кільцева міська електричка не працює, рух трамваїв буде організовано від станції "Милославська" до станції "Генерала Ватутіна". Тут пасажири зможуть скористатися послугами нового спеціального тролейбусного маршруту прискореного режиму руху "Залізнична станція "Зеніт" - Транспортно-пересадковий вузол на просп. Генерала Ватутіна" (І черга).

У перспективі, з упровадженням окремих смуг для руху громадського транспорту на Московському проспекті та вулиці Олени Теліги, цей тролейбусний маршрут планують продовжити до станцій метрополітену "Дорогожичі" та "Шулявська" (II черга).

Також планують внести зміни в трасу проходження автобусів маршруту №61 "Вул. Милославська - залізнична платформа "Троєщина".

Для поліпшення транспортного сполучення мешканців вулиць Милославської та Лісковської зі швидкісною трамвайною лінією рух автобусів маршруту №61 у напрямку залізничної платформи "Троєщина" буде організовано вулицями Милославською і Лісковською.

Нагадаємо, 25 листопада 2011 р. голова КМДА Олександр Попов підписав розпорядження про реконструкцію з добудовою трамвайної лінії в житловому масиві Троєщина. У травні 2012 р. Попов зазначив, що до кінця першого півріччя 2012 р. лінію швидкісного трамвая на Троєщині здадуть в експлуатацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram