ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

Попов: що раніше відбудуться вибори в Києві, то краще

Голова КМДА сподівається, що у вересні ВР визначиться з датою виборів мера Києва.

Попов: що раніше відбудуться вибори в Києві, то краще
Фото: Макс Левин

"Мені все одно, хто буде моїм конкурентом. Я налаштований на активну роботу і до виборів, і після. Сподіваюся, що в мене вистачить аргументів для перемоги", - заявив Олександр Попов під час прямої телефонної лінії в газеті "Известия в Украине" в понеділок.

"Моя думка: що раніше відбудуться вибори мера столиці, то краще. Цей процес потрібно пройти в Києві", - сказав він.

Попов додав, що призначення дати виборів мера в компетенції парламенту, і він сподівається, що ВР розгляне це питання на перших засіданнях після канікул, тобто вже у вересні.

Нагадаємо, Леонід Черновецький 1 червня написав заяву про відставку з посади мера столиці. 12 липня Київська міська рада 110 голосами прийняла факт дострокового припинення повноважень мера міста Черновецького на підставі його особистої заяви.

Згідно з рішенням Київради, секретар Київради Галина Герега тимчасово виконує обов'язки київського міського голови з моменту дострокового припинення повноважень Черновецького на цій посаді.

19 липня Герега звернулася до Верховної Ради з клопотанням про проведення позачергових виборів мера столиці.

Наприкінці липня голова Верховної Ради Володимир Литвин висловив думку, що парламент, радше за все, розгляне питання про вибори мера Києва на першому пленарному тижні у вересні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram