ГоловнаКультура

Через спеку перестали пускати на "Батьківщину-матір"

Повітря всередині скульптури прогрівається до 70 градусів.

Через спеку перестали пускати на "Батьківщину-матір"
Фото: mandria.ua

У Києві через спеку закрили доступ до оглядового майданчика монумента "Батьківщина-мати". Повітря всередині скульптури з нержавіючої сталі прогрівається до 70 градусів.

"Минулого року в спеку ми також припиняли підйоми, тому що всередині немає ні вікон, ані щілин, крізь які можна було б провітрити приміщення. Підйом складається з трьох етапів: на висоту 36 метрів піднімає похилий ліфт, потім іще 30 метрів везе вертикальний ліфт, а решта 30 метрів відвідувачі повинні підніматися самі металевими вертикальними сходами, які розташовані всередині руки монумента. Прохід там вузький, схожий на глибокий колодязь. Тому перед підйомом ми запитуємо, чи не боїться людина замкнутого простору та висоти, також треба мати здорове серце і нервову систему, шлях важкий", - говорить завідувач відділу національного музею історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

На оглядовий майданчик на щиті не пускають дітей віком до 18 років, літніх і хворих. Також не допускають тих, хто взутий у шльопанці, взуття на підборах або босоніж. Не дозволяють підніматися у вітряну погоду, дощ і сніг. У спеку підйом неможливий через високу температуру всередині постаменту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram