ГоловнаПолітика

Будувати метро на Троєщину допоможуть росіяни

Російський "Федеральний центр проектного фінансування" є дочірньою компанією "Зовнішекономбанку Росії".

Будувати метро на Троєщину допоможуть росіяни

Переможцем конкурсу з залучення компанії-консультанта для реалізації проекту будівництва метро в Києві в напрямку житлового масиву "Вигурівщина - Троєщина" стало ВАТ "Федеральний центр проектного фінансування".

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Відкрите акціонерне товариство є дочірньою компанією "Зовнішекономбанку Росії" і має великий досвід реалізації проектів", - зазначили в КМДА.

За словами заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, міськадміністрація очікує, що переможець конкурсу надасть висновок і пропозиції фінансового, юридичного та технічного характеру про принципи, умови та параметри здійснення будівництва четвертої гілки Київського метрополітену в напрямку житлового масиву "Вигурівщина - Троєщина".

Також, зазначив заступник голови КМДА, згідно з контрактом, консультант повинен розробити схему державно-приватного партнерства з приведенням аналітичних, статистичних, фінансових, техніко-економічних і соціально-економічних показників, наданням розрахунків витрат із визначенням термінів окупності й інших фінансових показників проекту.

"Оскільки така схема буде розроблена вперше в Україні, то наше завдання - створити таку систему, яка стане прикладом відносин між приватними інвесторами та державною або муніципальною владою під час реалізації великих інфраструктурних проектів", - сказав Крамаренко.

Заявки на участь у конкурсі подали консорціуми компаній міжнародного рівня в галузі консалтингу, які мають досвід реалізації проектів у Франції, Бразилії, Російській Федерації. Було отримано 6 заявок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram