ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

Мер Києва повинен мати максимальні повноваження, - Коновалюк

Київський градоначальник повинен успішно керувати столицею

Мер Києва повинен мати максимальні повноваження, - Коновалюк
Фото: Макс Левин

На цей момент на розгляді у Верховній Раді немає жодних постанов, які стосуються виборів мера Києва. Про це в коментарі Інституту Горшеніна заявив Валерій Коновалюк, народний депутат України (ПР).

"Вочевидь, буде позачергова сесія (Верховної Ради, - ред.). Радше за все, це питання буде внесено до порядку денного", - сказав він.

При цьому народний депутат висловив сподівання, що, незважаючи на суттєве законодавче обмеження своїх повноважень, майбутній мер Києва зможе ефективно працювати.

"Є міжнародна практика, і завжди мер під час голосування мав максимальні повноваження для того, щоб виконати ті зобов'язання, які бере перед громадою, перед городянами. Думаю, що для Києва, як для столиці нашої країни, дуже важливо, щоб місцева влада мала ті повноваження, які дозволяли б місту успішно розвиватися, вирішувати свої соціальні й економічні проблеми. Пройшовши певний шлях, у тому числі й місцевого самоврядування, можу сказати, що не зовсім поділяю позицію, коли таку посаду було розділено відповідними рішеннями і, власне кажучи, мер столиці втратив частину повноважень. Думаю, київському градоначальнику буде надано відповідні повноваження для того, щоб він успішно керував столицею", - вважає Валерій Коновалюк.

Нагадаємо, згідно з ухваленим 7 вересня 2010 року Верховною Радою Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ" Президент отримав право призначати голову Київської міської державної адміністрації в порядку, передбаченому Конституцією та законами України. Таким чином депутати ВР розділили повноваження мера Києва та голови КМДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram