ГоловнаПолітика

Київрада звернулася до КС щодо виборів столичного мера

Депутати просять роз'яснити статтю Конституції.

Київрада звернулася до КС щодо виборів столичного мера
Фото: EPA/UPG

Депутати Київради Юрій Дмитрук, Юрій Боднар та Олександр Пабат звернулися до Конституційного Суду України з проханням роз'яснити статтю Конституції щодо виборів мера Києва.

Ідеться про частину 2 статті 141 Конституції та частини 2 і 3 статті 14 Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад і сільських, селищних і міських голів".

Як повідомляє прес-служба Київради, на думку депутатів, якщо парламент призначить позачергові вибори мера, саме Конституційний Суд має визначити, на який термін оберуть міського голову. Політики просять КС надати роз'яснення щодо того, чи повинні вибори мера і депутатів Київради проходити одночасно з місцевими виборами по всій Україні. Від суду також потрібне пояснення, чи є заява Леоніда Черновецького законною підставою для призначення позачергових виборів.

Нагадаємо, 19 липня Галина Герега, яка тимчасово виконує обов'язки київського міського голови, звернулася до Верховної Ради з клопотанням про проведення позачергових виборів мера столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram