ГоловнаКультура

Київський зоопарк може поповнитися трьома слонихами

Переговори про купівлю подруг для слоненяти Хораса тривають.

Київський зоопарк може поповнитися трьома слонихами

"Ми поставили собі мету - привезти до Києва 2-3 слонихи, щоб Хорас відчував себе джентльменом. Можливо, тоді в Києві народяться декілька слоненят, і ми поставимо рекорд серед усіх зоопарків Європи та світу", - розповів нардеп Олександр Омельченко, презентуючи нового слона в столичному звіринці.

Нардеп нагадав, що за всю історію Київського зоопарку тут народилося тільки одне слоненя, якого передали в Баку.

"Хорасу сім років. Чоловіком він стає після десяти. За цей період - від 7 до 10 - ми зобов'язані зробити так, щоб він не був самотній. Потрібно дві, а краще три самочки. Для того, щоб їх сюди доставити, потрібен військовий літак . Такий у нас є в Міністерстві оборони", - сказав Омельченко.

Директор Київського зоопарку Олексій Толстоухов розповів, що слоних доставлять до Києва вже влітку 2013 року. Очікують, що заплатять за покупку самок ті самі депутати, які брали участь у купівлі Хораса.

Як раніше повідомляли, Хораса привезли до столичного зоопарку 5 червня. Тварину везли з Ростова-на-Дону. Разом із доставкою слон обійшовся в 16 тисяч доларів. Він уже пройшов усі карантинні процедури і був представлений відвідувачам Київського зоопарку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram