ГоловнаКультура

Від арки Дружби народів до Труханова тепер можна дістатися всього за хвилину

Переправа обійдеться в 150-200 гривень.

Від арки Дружби народів до Труханова тепер можна дістатися всього за хвилину
Фото: the-village.ru

У Києві біля арки Дружби народів відкрили мотузяну трасу через Дніпро, троль проходить паралельно до Пішохідного мосту, повідомляє The Village.

Протяжність атракціону - 600 метрів, це найдовший троль у країні. Організатори впевнені, що завдяки цьому київська мотузкова траса потрапить у Книгу рекордів України.

Починається троль на оглядовому майданчику біля арки Дружби народів, там мотузки кріпляться до залізного стовпа, а з протилежного боку - до 12-метрової вежі на пляжі Труханового острова.

На старті та фініші працюють по два інструктори. На оглядовому майданчику пасажира споряджають, проводять інструктаж і відправляють у дорогу, а на острові - зустрічають, допомагають спуститися і зняти кріплення. Троль працює тільки в одному напрямку, тож повертатися доведеться Пішохідним мостом.

Нині траса складається з двох мотузок, кожна витримує до 2,5 тонни. Умайбутньому їх планують замінити на трос, розрахований на 12 тонн. На тросі можна розвинути велику швидкість, а під час дощу він не буде намокати і провисати. Швидкість спуску на мотузяному тролі не перевищує 60 км / год., відтак шлях зазвичай займає 40-60 секунд.

Організатори запевняють, що атракціон діятиме щонайменше до 1 серпня. Щоправда, повідомляють: досі не визначили остаточну ціну за спуск, імовірно вона буде в діапазоні 150-200 гривень. Школярам, студентам і пенсіонерам обіцяють знижку 50%.

Максимальна вага, з якою допускають на мотузяну переправу, - 150 кг, мінімальна - близько 30 кг (якщо менше, є ризик недолетіти). Дітям до 8 років дозволяють спускатися тільки разом із дорослими, за умови, що загальна вага пасажирів не перевищує 100 кг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram