ГоловнаКультура

Проти працівника МНС, який рятував самогубця в метро, порушили справу

Командир загону порушив правила експлуатації пневматичного обладнання.

Проти працівника МНС, який рятував самогубця в метро, порушили справу
Фото: Макс Левин

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти командира воєнізованого гірничорятувального загону, який віддав наказ підлеглому підняти вагон метро і дістати з-під нього тіло людини, яка загинула на станції метро "Олімпійська" в Києві.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

Командир доручив при підйомі вагона використовувати пневматичне обладнання, правила експлуатації та порядок роботи з яким були відсутні в організації, в результаті чого рятувальник отримав травми голови.

Після того як вагон підняли, одна з комплектуючих пневматичного обладнання - пневматична подушка - вискочила і вдарила рятувальника по голові, спричинивши відкриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, перелом кісток і рани обличчя.

Справу порушено за частиною 2 статті 271 Кримінального кодексу (порушення вимог законодавства про охорону праці). Ведеться слідство.

Нагадаємо, 24 квітня на станції метро "Олімпійська" в результаті падіння під потяг загинув чоловік. Попередньо повідомляли, що людина скоїла самогубство. Як повідомили в чорнобильській організації, чоловік, котрий загинув, був чорнобильцем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram