ГоловнаКультура

На Поштовій площі побудують дорожню розв'язку

Закінчити роботи планують до Дня Києва 2013-го.

У середині липня на Поштовій площі й Набережному шосе почнуть будувати розв'язку з тунелем і пішохідними зонами. Протягом найближчих півроку на цьому місці буде перекрито рух автомобілів. "Макдональдс", який розташовано на площі, знесуть. Як повідомляє заступник голови КМДА з архітектури і землі Михайло Кучук, роботи планують завершити до Дня Києва наступного року.

Про це повідомляє газета "Сегодня".

Зокрема, план розв'язки не передбачає світлофорів, оскільки транспортні потоки не перетинатимуться, - пояснює Ігор Щур, автор проекту, заступник директора інституту "Київдормістпроект". - У районі Річкового вокзалу на Набережному шосе буде побудовано тунель для потоків транспорту у двох напрямках. Над тунелем розташується пішохідна зона, яка буде зливатися з прогулянковою зоною біля церкви з переходом до Річкового вокзалу - пішохідний місток знесуть", - каже він.

Проект також передбачає будівництво підземного переходу під Боричевим узвозом - його з'єднають із виходом з метро біля церкви.

У Генплані Києва передбачено, що вулиця Сагайдачного, що примикає до Поштової площі, стане пішохідною. Хоча влада не впевнена, чи зможе здійснити це до травня наступного року.

Тим часом Контрактову площу наразі не планують докорінно реконструювати, говорить Михайло Кучук. Окрім Гостинного двору: влада запевняє, що повністю збережуть фасад будівлі, але усередині планують побудувати торговий центр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram