ГоловнаСуспільствоПодії

Київ вихідного дня: фільми та виставки

28 червня - День Конституції, у зв'язку з чим були оголошені 2 додаткових вихідних - в результаті українці відпочивають 4 дні. Що робити в Києві з 28 червня по 1 липня - в невеликому гіді столичними кінопоказами та виставками.

Київ вихідного дня: фільми та виставки
Фото: Макс Левин

Кіно

28 червня на українські екрани вийдуть нові фільми Стівена Содерберга, Тимура Бекмамбетова, Тоні Кея, Люка Бессона і Девіда Маккензі.

Стівен Содерберг зняв фільм під назвою "Супер Майк" - про дружбу стриптизерів, яких зіграли Чаннінг Татум і Метью Макконахі. Враховуючи те, що Макконахі взагалі став брати участь у різних експериментах, Татум і сам підробляв як стриптизер, а Содерберг не покинув бути Содербергом, передбачити, що це за фільм - досить складно.

Тимур Бекмамбетов, тим часом, судячи з відгуків критиків, вірний собі: за максимуму технічних хитрощів, в "Президенті Лінкольні: Мисливець на вампірів" - мінімум смислової наповненості. Посудіть самі, які одкровення можуть міститися в сюжеті про Авраама Лінкольна, що вбиває усіляку нечисть у вільний від роботи час?

"Леді" Люка Бессона - ще одна вправа давно втомленого майстра на тему сильних жінок і їх нелегкого життя. Тільки цього разу режисер звернувся не просто до реальних подій, а до подій, що відбуваються мало не в цю мить. "Леді" напевно виявиться звичайною лав-сторі (на це красномовно натякає синопсис), але її головна героїня гідна поваги і, до того ж напевно викличе інтерес серед українських глядачів. Це Аун Сан Су Чжі, лідер опозиції М'янми і лауреат Нобелівської премії світу 1991 року. 2010-го року вона вийшла з-під домашнього арешту, а 2012-го брала участь у парламентських виборах, в результаті яких її партія, "Національна ліга за демократію", пройшла в парламент М'янми.

"Вчитель на заміну" з Едріеном Броуді і Христиною Хендрікс - драма про нелегке життя педагогів у американській середній школі від режисера "Американської історії Х" Тоні Кея "Музика нас зв'язала" Девіда Маккензі - мелодрама про рок-музикантів, пов'язаних, як кажуть, одним ланцюгом - як у буквальному, так і в переносному сенсах.

28 червня в кіноклубі освітнього центру "Майстер Клас" відбудеться показ фільму "Третя людини" режисера Керолла Ріда (1949). Того самого дня в кіноклубі "А Кіно" в Я-Галереї будуть показувати фільм французького режисера Барбе Шредера "Пані" з Жераром Депардьє та Бюль Ожье в головних ролях. "Пані" - дуже відвертий, місцями навіть епатажний, фільм, свого часу який було заборонено до прокату у Великобританії.

29 червня в Гостинному дворі в рамках культурно-громадського центру "Гостинна республіка" відбудеться показ фільму Бориса Івченка "Пропала грамота".

Мистецтво

Проект Ігоря Калінаускаса
Фото: Facebook-сторінка галереї Лавра
Проект Ігоря Калінаускаса

27 червня в PinchukArtCentre відкрилася персональна виставка Жанни Кадирової - української художниці, відомої своїми скульптурами з кахлю та бетону. Цього разу Жанна вирішила звернутися до зовсім іншого матеріалу. "Натовп" - це серія робіт, виконаних з газетних вирізок. Кожна робота є скляною панеллю, в яку поміщено колаж з вирізками з українських і зарубіжних газет.

Без супровідного тексту до ілюстрацій, які вирізані для колажів, дійсно складається враження натовпу - саме таке ж враження, яке залишають після себе медіа у свідомості сучасної людини.

Крім того в центрі тривають виставки індійського художника Аніша Капура (досить лякаючі експерименти з візуальним сприйняттям об'єктів у часі і просторі) і Колекційної платформи, в рамках якої представлені 10 художників.

29 червня в Центрі візуальної культури відкриється виставка знаменитого німецького фотографа Мирона Цовніра "Околиця", яка триватиме до 27 червня.

Мирон Цовнір (Miron Zownir) - легендарний фотограф українського походження, а також кінорежисер, автор кримінальних романів, викладач Академії кіно і телебачення в Берліні. Цовнір жив у Берліні, Лондоні, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі і йому вдалося відобразити у своїх роботах енергію контркультури 1980-2000-их.

29 червня в Київській муніципальній галереї мистецтв "Лавра" відкриється виставка художника, психолога і режисера Ігоря Калінаускаса "Минуло 2000 років: обличчя стерлися, світло залишилося", яка триватиме до 28 липня. Проект є масштабним поліптихом-інсталяцією, ремінісценцією на знамениту "Таємну Вечерю" Леонардо да Вінчі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram