ГоловнаКультура

На Володимирській гірці в Києві побудують музей і апартаменти

6-поверхову будівлю зведуть у буферній зоні Софії Київської.

На Володимирській гірці в Києві побудують музей і апартаменти
Фото: www.kievtown.net

Архітектор проекту, Віктор Зотов розповів, що під приміщення музею Івана Марчука буде віддано три поверхи будівлі, решту - 2-3 поверхи - займуть апартаменти.

Про це, з посиланням на прес-службу депутата Київради Олександра Бригинця та газету "Сегодня", повідомляє Ліга.Новини.

Як повідомляє прес-служба голови комісії Київради з культури Олександра Бригинця, в цю комісію подали проект музею Марчука, а до комісії з питань земельних відносин - клопотання приватної компанії (ТОВ САС). Остання просить надати земельну ділянку за адресою Трьохсвятительська, 4-в площею 0,09 га в оренду терміном на 15 років.

Повідомляється, що ділянку буде віддано під будівництво багатофункціонального культурного центру "Музей художника І. Марчука". Водночас, після завершенню будівництва передбачається, що музей передадуть або самому художнику, або місту.

"Попов неодноразово говорив, що після виділення землі ніякого контролю над забудовником - через введення В. Януковичем та його більшістю нового містобудівного закону - у громади не залишається. Саме тому обіцяний музей може перетворитися на офіс, магазин, готель чи щось інше", - вважає депутат Олександр Бригинець.

Коли розпочнуться роботи зі зведення музею, невідомо. Забудовникам потрібно погодити своє рішення з ЮНЕСКО, оскільки вони хочуть будувати будинок у буферній зоні Софії Київської. Згідно з правилами ЮНЕСКО, якщо будувати нові будівлі в буферних зонах, у них можуть забрати статус заповідника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram